project Beagle Zernike

Projectinformatie

Project Beagle Zernike
Locatie Leiden
Opdrachtgever Beagle Life Sciences Centers
Architect WK Architecten
Looptijd Oktober 2014 - november 2015

Beagle Zernike is een hoogwaardig bedrijfsverzamelgebouw met ruimten en faciliteiten voor kantoren en moderne laboratoria. Beagle Zernike ligt op het Leiden Bio Science Park en bestaat uit circa 4.250 m2 verhuurbaar vloeroppervlakte en 72 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Uitwerking samen met gebruikers

Vanuit samenwerkingsverband v.o.f. The Beagle ontwikkelde en realiseerde J.P. van Eesteren de Beagle Zernike en werd het gebouw langjarig verhuurd aan Galapagos en Batavia Biosciences. Beide bedrijven zijn actief op het gebied van de bioscience; ze ontwikkelen nieuwe medicijnen en leveren specifieke diensten en kennis in deze bijzondere bedrijfssector. In samenwerking met deze gebruikers werden de voor hen specifieke (lab)voorzieningen in het gebouw uitgewerkt en gerealiseerd.

Duurzaam

Het gebouw is, zowel bouwkundig als  installatietechnisch, ontworpen met grote aandacht voor flexibel gebruik en de toepassingsmogelijkheden voor de nieuwste laboratoriumfaciliteiten. Hierdoor is het gebouw zeer toekomstbestendig. Er zijn hoogwaardige en moderne materialen toegepast. Voor dit gebouw is het energielabel A+ verkregen, wat het duurzame karakter van het pand onderschrijft.

Beagle Zernike