Duurzaam doen

Duurzaamheid zit niet alleen in grote strategieën; ook kleine ideeën kunnen grote impact hebben! Daarom zoeken we non-stop naar inspiratie vanuit onze projecten. Dus hoe help jij op een duurzame manier gebouwen slimmer maken? Laat het ons weten en stuur jouw duurzame idee in: duurzaam@jpvaneesteren.nl

Gebouwen Slimmer Maken

Duurzaam ondernemen: Zo pakken we dit aan

Wij vinden duurzaam belangrijk. Niet omdat het een modewoord is. Nee, de markt vraagt erom, de overheid wíl het en certificaten als BREEAM en Leed zijn al bijna de standaard. Als we het toch doen, lopen we graag voorop.

Duurzame ideeën van JP'ers

Accu-gereedschap

Plug&play gevel

Vernevelen hemelwater

Duurzaam kantoor voor Triodos Bank

Circulair bouwen voor Triodos Bank

Het nieuwe kantoor voor Triodos Bank is remontabel gebouwd; aan het einde van de levensduur kan het worden gedemonteerd, waarna de onderdelen en materialen zijn te hergebruiken.

Groene bouwplaats QO Amsterdam

Bij de bouw van QO Amsterdam, één van de meest duurzame hotels van Europa, werd de bouwplaats volledig duurzaam ingericht. Het resultaat: een meer dan 60% lagere energiebehoefte op het project. QO Amsterdam streeft naar het LEED Platinum certificaat, het hoogst haalbare. Daarom hebben we samen met MDB, ook een TBI-onderneming, bijvoorbeeld de bouwkeet verduurzaamd. Zodat deze minimaal energie verbruikte en optimaal flexibel inzetbaar was op andere projecten. De hele keet is van materiaal met een hoge warmteweerstand en de ramen zijn voorzien van dubbel glas. Ook de verlichting in de keet is duurzaam en werkt via bewegingssensoren. Dit project was de proeftuin voor de zelfvoorzienende bouwplaats. Zo werd hier het innovatieve en prijswinnende idee uitgewerkt van het waterstofaggregaat als duurzame energiebron voor de bouwplaats.