13 okt 2020

BIM bij Little C

Als BIM regisseur ben ik betrokken bij verschillende projecten, en dan met name bij projecten die zich bevinden de fases Definitief en Technisch Ontwerp. Mijn doel is dan altijd om een model over te dragen aan onze werkvoorbereiders, waarbij ze zo goed mogelijk hun werk kunnen doen aan de hand van dit model. Om dit te bereiken probeer ik te zorgen voor prestatiemodellen met een eenduidige structuur, die de benodigde informatie bevatten zodat het model optimaal gebruikt kan worden.

13 jan 2020

Hoe maak ik met BIM een materialenpaspoort in Madaster?

Binnen TBI is circulair ondernemen één van de drie thema’s waar wij vol overtuiging op inzetten. Daarom heeft TBI ook een partnership gesloten met Madaster. Met het Madastar-platform is het mogelijk om alle producten en materialen die in een gebouw voor komen, te identificeren. Zo wordt een gebouw een gedocumenteerde 'opslagplaats' voor materialen die in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

19 apr 2019

Afdeling BIM leert bij

Afgelopen april reisde ik samen met mijn collega BIM-regisseurs naar Barcelona. Daar werd het eerste wereldwijde event georganiseerd door Solibri. In deze blog een verslag van hoe wij dit hebben ervaren.

11 sep 2018

BIM in de praktijk: Passagiersterminal Lelystad Airport

In mijn laatste blog heb ik een poging gedaan om het Hamburgermodel uit te leggen. Uiteindelijk was dit, net als vele andere BIM blogs, een redelijk theoretisch verhaal. Daarom lijkt het mij leuk om in mijn nieuwe blog juist eens de praktijk van BIM te belichten. Een prestatiemodel klinkt leuk, maar hoe ziet een dergelijk model er in werkelijkheid nu precies uit? En hoe verschilt dit van een productiemodel? Om te laten zien hoe een BIM proces in werkelijkheid plaatsvindt, maak ik gebruik van modellen van het project Lelystad Airport.

22 aug 2017

Wat BIM met hamburgers te maken heeft

Op het eerste oog hebben hamburgers en BIM weinig met elkaar te maken, toch zie je het zogenaamde Hamburger-model steeds vaker terugkomen als we het hebben over BIM. In dit blog leg ik je uit waarom.

01 nov 2016

Slimmer met BIM Basis afspraken

In de BIM-wereld zijn al verschrikkelijk veel initiatieven geweest om afspraken te maken over het BIM-proces. Voor elk project schrijven we weer een vuistdik BIM-protocol vol met afspraken. Dat moet toch slimmer kunnen.

11 mrt 2015

Aannemers willen geen BIM

”WAT!!! Mark, wat zeg je nou? Aannemers willen geen BIM? Je bent toch een BIM Regisseur en fervent voorstander van grootschalige BIM adoptie in de sector? Jouw doel is toch dat iedereen met BIM gaat werken?” ...

09 jan 2015

Goed voornemen voor de toekomst

2015, ik heb er zin in! Tijd om dingen anders te gaan doen! Stoppen met al dat fast food, meer gaan hardlopen, etc. etc. ...

27 nov 2014

BIM regie, sleutel tot succes.

De functie op mijn visitekaartje leest: BIM regisseur. Voluit geschreven is dit Bouw Informatie Model regisseur. ...