EPO

Ontwikkelen

Mág het, het afgelopen decennium in de bouw een revolutie noemen? Wij vinden van wel. Er is ongelooflijk veel veranderd. En we zijn er nog lang niet. Tradities gaan overboord. Die van de gebruikelijke aanbesteding bijvoorbeeld. 'De markt' is het er onderhand over eens dat er veel te winnen valt door specialisten eerder in het proces in te schakelen. Tegenwoordig staan we heel vaak voor de opgave om van 'niets' iets te maken. Om een visie te vertalen in een gebouw. Een idee in een concept. Het is het terrein waarop we in ons element zijn. En dat we als geen ander kennen. Met onze expertise zijn we een partner die optimaal kan mee-ontwikkelen. En met onze ervaring zijn we een adviseur die in elke fase van het proces de haalbaarheid kan inschatten.

Een totaalconcept realiseren

Waar we vaak voor komen te staan, is voor een integraal ontwerpproces. Lever maar een totaalconcept inclusief alle installaties en techniek, is de vraag die opdrachtgevers meer kwaliteit oplevert voor een lagere prijs. Maar wel: complex om te coördineren, uitdagend om in te vullen. Zo'n vraag veronderstelt veel kennis van en creativiteit in conceptueel ontwikkelen. Om effectief prestatiegericht te kunnen ontwerpen, moet de vraagspecificatie wel 100% helder zijn. Met onze ervaring, opgebouwd bij projecten met een hoog bouw-IQ, zijn we in staat om die eisen te achterhalen. En om vervolgens de balans te vinden tussen functionele, bouwkundige en technische eisen. Haalbaar en betaalbaar.

 

Ervaring met alle contactvormen

Hét voordeel van J.P. van Eesteren is dat we geen vastomlijnde aanpak kennen. Daardoor stappen we op het gewenst moment in het traject in. Design and build? Engineer and build? Flexibiliteit is ingebouwd in die aanpak. Natuurlijk stijgt die toegevoegde waarde als het instapmoment eerder in het proces ligt.

De antwoorden die we u presenteren, geven u zekerheid. Niet alleen de zekerheid van een optimaal plan met meerwaarde voor gebruikers, bewoners, bezoekers en omgeving. Maar ook de zekerheid dat we hetgeen we beloven ook kunnen waarmaken. Afspraken zijn er om ons aan te houden.

Patrick Gijzen over nieuwbouw kantoor EPO